Marketingtrends om uw bedrijf te transformeren (November 2020)

Twitter
LinkedIn

Tegenwoordig is het tempo van marketing technologie nauwelijks bij te benen en is het gedrag van de consumenten ook onvoorspelbaar.

Marketing bevindt zich momenteel in een transitiefase en wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen. Marketeers willen weten welke technologische ontwikkelingen impact hebben op hun functie en hoe de moderne technologie en data invloed hebben op de merken.

Dat is ook de reden, waarom de kennis over tools en technieken absoluut noodzakelijk is voor moderne marketeers.

Het 6e State of Marketing Report van Salesforce, is opgesteld door de samenwerking van wereldwijd ongeveer 7.000 marketing leiders. Dat rapport is gerelateerd aan onderwerpen zoals transformeren van beroepsgerichte strategische prioriteiten, uitdagingen en technologieën.

Overstappen van crisismodel naar een back-to-work groeimodel? Lees hier waar bedrijven allemaal rekening mee moeten houden:

👉 Steeds veranderende definities van marketing succes

👉 Verschuivingen in de verbintenis en privacy praktijken

👉 Ontwikkelende marketing vaardigheden en –processen

👉Ontvouwen van data management strategieën en -tactieken

Maar wat nog meer?

Technologieverbeteringen zullen de leidraad zijn voor een dubbelzinnige toekomst.

Naarmate de tijd vordert, zullen bedrijven zich herstellen. Het vertrouwen zal toenemen en zo ontstaat er een nieuwe waardering voor innovatie.

De komende 10 jaar, verwachten marketeers transformationele effecten door de nieuwe technologieën en maatschappelijke ontwikkelingen.

De laatste technologische ontwikkelingen kunnen zorgen voor revolutionaire veranderingen die invloed gaan hebben op ons dagelijks leven.

Vanuit technologische standpunt, verwachten marketeers dat 5G draadloze netwerken de komende tien jaar een belangrijke impact zullen hebben op hun werk. Daarom is het wel belangrijk om de nieuwe klanten en prospects online te benaderen.

Hoe leidt u uw organisatie door veranderingen heen? Hoe transformeert men tot een groeimodel? De combinatie van de next generation technologieën en verstandige strategie zal ons hiermee helpen.

Innovatie wint

Tijdens de onzekere tijden, is de klantervaring kritischer geworden dan ooit, daardoor willen ook bedrijven meer vertrouwen opbouwen.

Uit de resultaten van de verwante studie, over de consumenten en zakelijke kopers, blijkt dat 84% procent van de klanten zeggen dat de ervaring van een bedrijf net zo belangrijk is als zijn producten en diensten. Ten opzichte van 2018, is er een stijging van 80%.

Er is altijd wel iets te verbeteren! Real-time klantbetrokkenheid is de grootste uitdaging voor marketeers. De klantbetrokkenheid wordt beperkt door 69% van de traditionele marketing rollen.

Om het succes van de klantbetrokkenheid te vormen, is er een scheiding tussen twee sleutels: marketing en IT.

Volgens 72% van de marketeers moeten IT-organisaties op één lijn zitten met het geheel. Uit een ander onderzoek van de IT-leiders blijkt dat slechte business unit alignment model de grootste uitdaging is.

Groeiende Data explodeert al gebruik van Marketing

Vele marketeers en high performers proberen klanten op het juiste moment in het juiste kanaal te betrekken.
Naarmate de hoeveelheid beschikbare gegevens is toegenomen, is het aantal platforms ook toegenomen.

Marketeers gebruiken nu gemiddeld zes data management tools, terwijl het in 2018 maar drie tools was. Dit verklaart waarom data-uniformering en -activatie tot de top vijf uitdagingen van de marketeers behoren.

Plotselinge stijging van AI in de marketing:
In 2018 kent het gebruik van AI een stijging van 29%. Als we de cijfers van 2020 bekijken, zien we een oogverblindende stijging van 186%.

Deze trends hebben een impact op de wereld. Een recent voorbeeld voor 2021, de Nederlandse marketeers willen dat het gebruik van gegevensbronnen laten stijgen met 50%.

In de technologie-industrie wereldwijd zijn marketeers van plan om dit jaar 60% meer data te gebruiken dan het algemene industriegemiddelde.

Account-based Marketing (ABM) is essentieel voor de B2B sector

Account-Based Marketing is onmisbaar voor B2B-organisaties. Klanten verwachten empathie, afgestemde betrokkenheid en waarde, ongeacht of ze voor zichzelf of voor hun werkgevers kopen.

82% van de B2B-marketeers maken gebruik van een ABM-programma. De opkomst van ABM-programma’s is vrij recent, 64% hiervan is in de laatste vijf jaar gestart.

Deze programma’s zijn echter geavanceerder geworden, omdat 68% ervan gebruik maakt van automatisering. 82% van de high performers converteren hiermee hun B2B- en B2C-marketing tactieken, terwijl het bij de underperformers maar 67% is.

Een Sterk alles-in-een Marketing Platform

Nieuwsgierig naar het creëren van data-driven,  die u nodig hebt om u klanten beter te begrijpen?

Met Marketing Cloud kunt u relevante communicatie creëren, klantgroepen segmenteren en verbinden via relevante kanalen.

Met de slimme intelligentie van Einstein zult u de wereld van uw klant met plezier verkennen en uw verkoopteam eindelijk gelukkig maken!

Wij, ons Salesforce-expertteam, helpen u bij de implementatie en aanpassing van Salesforce Marketing Cloud of bij de integratie van andere applicaties.

Wij zullen u helpen om uw economische groei te stimuleren en uw marketing-ROI te meten.
Wil je uw potentieel benutten?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

[hubspot portal=”8289787″ id=”4b80c57f-82f0-408e-9daa-46a858b44832″ type=”form”]